Guvernul vrea să crească rovinieta și, pe undeva, sunt de acord

E vorba de știrea asta. Salvați articolul că nu se știe când mă mai auziți data viitoare spunând că-s de acord cu vreo taxă 🙂 .


Legat de care am citit raportul administratorilor CNADNR– nu e formatat pentru consumul public, e destul de tehnic, dar are informațiile pe care le căutam.
Ăștia e banii. ( 2024).
Iau 11.7 miliarde de la bugetul de stat – presupun că accizele din benzină, TVA – nu știu exact, că nu ne spune nimeni altceva decât ”se alocă bani”. Uite, la treaba asta eu nu-s chiar OK. Îmi place principiul transparenței și al utilizatorului să plătească. Nu așa – gen se alocă jdemiliarde de la bugetul de stat. Gen – de ce? La ce folosesc drumurile? Să mergem pe ele.
Cine – populație, autorități, armată, operatori comerciali.
Bun – trebuie să stabilim cine plătește, cum și de ce, nu așa, bani la și de la buget.
Rovinieta e o metodă bună. Mergi pe drum, dai bani. Cât? Să vedem.
Acum se strâng aproape 3 miliarde pe an . Vor să mai pună 400 de milioane.

Băi, astea sunt cheltuielile cu maintenanța și e corect să le plătim ăștia care folosim drumurile.

Sunt de părere că ar trebui auditate lucrările de reparații și maintenanță, dar până acolo, cheltuielile trebuie plătite de cei care folosim drumurile.

Și, pe cât am mers eu, cu excepția autostrăzilor ( UK are mai multe și unele sunt mai largi) drumurile acum sunt net mai bune decât acum 10 ani, sunt mai bune decât pe unde merg prin UK, tocmai m-am întors din Scoția. Dar nu, autostrăzile nu-s, în momentul de față într-o stare cu mult mai bună din România, nu.

Sunt doar mai multe. Mult mai.

Maintenanța și reparațiile costă circa 3.4 miliarde de lei.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments