Ze networking specialist.

Li se futuse netul alora din Oxford to’ma’  cand ajunsesem eu la birou.  Oaierlessul, ca sa fiu exact. Nu se mai vedea nicio retea.

Gagica care se ocupa de asta zisese ca il repara ea.  Mai exact, se dusese in camera unde au rack-ul, apasase pe botonul de reset si toti asteptaseram miracolul renasterii sa se infaptuiasca. Si nimic.

Revenise ca e mai complicat si ca suna la suport. Plm, aveam ceva de facut asa ca imi facusem hotspot de pe telefon si imi vazusem de treaba.

Dupa o oră.

  • Umm, avem o problema mai mare cred ca s-a stricat access pointul si nu stim cand se repara. Dar el licare ca si cand ar fi pornit.

Pe mine nu ma deranja ca nu au ei net, ci ca nu aveau de lucru si faceau zgomot in jurul meu.

Asa ca ma recomand:

-Poti sa imi arati unde e echipamentul, sa ma uit putin la el? Poate-l pot repara.

Ma duce acolo sa ma uit la el si atat ma lasa. Nu atinge cabluri, nu pula mea. Imi arata ca blipaie. Ma uit la cablurile lor de pe acolo, sunt ok,  si o intreb daca pot sa ma leg la routerul ala wireless pe LAN  cu un cablu ethernet?

-Aaa nu, nu se poate. Pentru aia e nevoie de un “networking specialist”.

-Pai, da, eu, ai parola?

-Aaa, nu, tu esti consultant MDG, noi lucram cu Riverbank pentru suport de retele, doar ei ne asigura suportul.

-Am inteles, doar ma uit in ce stare e, ca sa ii poti da tipului aluia mai multe detalii la telefon daca e.

-Nuuuuuuu, merci frumos, dar nu, mai bine nu. Sa te legi cu cablul la routerul wireless nu am mai auzit.

O intreb atunci daca are router wireless acasa si zice ca da. Si o intreb daca nu i se mai strica asa din cand in cand si zice ca da. Si o intreb ce face cand nu merge si zice ca da reset.

-Si daca nu merge nici atunci, nu te conectezi pe cablu la el?

-Nu.

-Da’, ce faci?

-Sun la firma de internet.

Aici m-a inchis. Nu pot sa ii explic cum daca ar locui in Romania ar beli pula pana la cotor si ar sta cu zilele fara net asteptand sa ii vina aia acasa.  Sau cu masina de tuns stricata. Sau. Ridic din umeri si ma duc la treaba mea.

O suna suportu’ de la Riverbank si o pune sa isi conecteze laptopul in debaraua unde au rackul , pe ethernet si sa ii arate cum sunt cablurile, prin skype video call. Inteleg ca ala nu mai poate accesa routerul prin WAN.  Normal, plm. Sunt curios cand ii trece prin cap sa-i spuna sa se conecteze pe portul de lan cu un laptop ceva si …

In fine, mai ia o pauza gagica, se mai consulta cu celelalte femei, si nu-s misogin, dar tipele alea lucreaza la facturari si la recrutari, din ce inteleg se excita cand aud cuvinte gen ethernet, gateway si CISCO. Sunt convins ca au s-o ajute. Mult.

Daca am invatat ceva pe-acolo, am invatat sa-mi vad de treaba si sa nu insist.  Dar e  un sentiment ambiguu sa ma uit la ei stiind ca pot sa ii ajut si sa nu fac nimic.

Aveau 3 cabluri de net prin tot biroul si le roteau intre ei.

Cel mai amuzant e ca acolofac astia bani din orice.

Intr-un final puta ala de la suport i-a spus sa lege cablul care intra in wanul routerului wireless la un port lan ca sa se conecteze pe lan si sa reconficureze softul. Plm, cica trebuie sa fii specialist pentru asta.

Eu am plecat din Oxford si aia nu reparasera. Au reparat a doua zi. Pe la pranz. Un router wireless.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments