Mutare: costuri și operatori

Cândva prin vară a trebuit să ne mutăm din chirie nicăieri, că d-abia începuse munca de renovare la casa cumpărată, dar totuși, bagajele trebuiau mutate.

Și-am cautat eu “removal” companies. Am găsit câteva, am primit și două oferte.

Amuzant că ăia voiau să știe exact inventarul de mutat de dinainte să împachetăm tot. Faceți un exercițiu mental și vedeți dacă aveți un inventar al lucrurilor pe care le aveți unde locuiți, așa repede. Unii voiau să le filmez eu prin casă să vadă ei ce am . Cum e vorba de UK nu pot s-o pun p-aia cu Vadim.

Da' o muie nu vrei? - mr bean rose | Meme Generator

Am scos-o la un căpătâi cu două companii, aparent destul de profesioniști care mi-au oferit doua prețuri.

și

Cum să sune, înapoi la meme.

Treaba e, ca să păstrez o notă de realism, că firmele astea își calculează prețul, indiferent de ce obiecte le spui tu că ai, după numărul de dormitoare, iar eu locuiam într-o casă cu 4 dormitoare, le-am spus de 3, iar pentru o casă de 3 dormitoare aveam cam puține acareturi, asta îmi spuneau toți, bănuiau că mai aveam eu unele ascunse. Nici nu voiam să mut tot-tot din casă cu ei, că mai locuiam acolo aprope 2 zile în urma mutării, iar ultimele chestii urma să le mut eu cu rabla mea.

Oricum, n-am scos-o la capăt mai ieftin, în estimările lor.

După care am mers pe grupul de romulani în … de pe facebook. Acolo am găsit rapid un tip cu dubă care îmi oferea serviciul la 120 de lire. Problema e că era UN tip. I-am zis să mai ia pe cineva, că eu n-am timp să-ncarc / descarc cu el – gen nu vreau să muncesc eu, a zis că n-are pe cine să caut eu. Normal, planificare românească.

Am căutat desigur, dar nu un om de ajutor ci un ”man and van” cu doi oameni care fac ei ce trebuie.

Pe https://findmymanandvan.co.uk/ am găsit servicii de la 150 de lire în sus. Booking la volum dubei, timpul de încarcare și transport. Cum transferul era sub jumătate de ora ( cca 15 minute), încărcarea+descărcarea am estimat-o la 2 ore așa, am făcut o rezervare de 4 ore – 0.5 transfer și am ales și eu pe unii care aveau ceva stele. 225 de lire, conservator cu destul buffer. Depășirile se plătesc cu ceva gen 50 de lire ora.
În 2.5h au terminat, cum estimasem , și-au luat banii pentru toată rezervarea, toată lumea mulțumită , preț sub jumătate comparativ cu o firmă de mutat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments