O miză reașezării pieselor pe tablă pentru 2022

Una din mizele reașezării alianțelor în parlament și la guvernare pentru 2022, care nu se vede acum, e la un nivel mai sus decât ciolanul. În 2022 expiră mandatele a 3 judecători CCR, printre care și al președintelui curții.

Structura CCR prevede că trei judecători sunt numiți de președinte, trei de senat și trei de camera deputaților.

Cei trei care vor fi schimbați la pauza de ciomăgeală politică sunt:

Valeriu Dorneanu, președinte , fost deputat PSD. ( scriu astea ca să fie clar în ce echipă joacă fiecare) – a fost numit de camera deputaților. USL wink 😉 .

Mona Pivniceru, care a fost votată de senat, sprijintă de PNL – că așa se face când ești din coaliție -> unul de la noi, unul de la voi.

Daniel Morar, a fost numit de Base și a fost cam omul lui, nu că PDL și alte manele.

____

În CCR mai sunt : Livia Stanciu, fosta presedinta a ICCJ, numită de Iohannis. Nu stiu ce afinitate politică are, dar e numită direct de președinte, logic ar fi PNL, dar nu stii, pot fi jocuri mai complexe.

VARGA Attila fost membru UDMR, numit de PSD + UDMR, camera deputatilor.

Marian Enache fost membru UNPR , il inlocuia pe un fost membru UDMR ( stii cum e cu UDMR, tre’ sa le dai mereu). UNPR e partidul fantoma al oamenilor din servicii, alde Gabriel Oprea. Tot ceva combinatie cu PSD, venit validat la senat de PSD+UDMR.

În 2019 au mai venit trei:

Cristian DELIORGA – propus de PSD, votat de senat.

Gheorghe Stan – propus tot de PSD, votat de senat

Elena Tanasescu – numita de Iohannis, a fost consiliera lui prin 2015.


Pe scurt, pe teren sunt 3 PNL, 1 om propus de Base care nu stiu incotro trage, dar presupun ca inspre PNL, 3 PSD, 1 UNPR si un UDMR.

Ies din joc un PNL, un PDL si un PSD.

Presedintele poate sa mai numeasca 1 PNL. Daca PNL erau in coalitie cu USR, cum nu stiu daca o sa se intample, presupun ca USR or sa vrea si ei unul de-ai lor p-acolo. Un tehnocrat din asta, pai dinspre partid asa. Si probabil inca un PNL. Dupa care nu ai mai fi auzit atatea fluiere de offside la fiecare ordonanta.

Dar PSD cred ca are un pic alte planuri la combinația asta, dacă le ies. Cred ca mai vor ei unul, pe vreo combinație.

Vedem mai incolo.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments