Calitate britanică: tot pe DYI

Aveam o ușă veche și tot insista soția să o schimbăm că e urâtă, veche și intră frigul prin ea. Avea dreptate. Mă rog, urâtă nu era, ar fi mers recondiționată, era doar îmbătrânită.

Drept care am cumpărat una care arată tot care alea vechi, pentru așa îmi place mie să fiu, dintr-o altă eră. Nu îmi place ce e la modă acuma.

Altceva vreau eu să arăt, anume ce lipsește din poză e gaura de scrisori. Pai dacă se plânge soția că intră frigul prin ușă ăsta e primul lucru de care nu mai vreau să aud și oricum mă enerva cel mai mult, urăsc ușile cu găuri . Am căutat eu o cutie de scrisori pe care să o pun pe gard, afară, în ideea în care zilele astea iau măsuri să vorbesc cu tata să facem ( mai mult el ) porți și văd eu cum le aduc, să nu mai intre lumea poștași, lucrători, pe la mine prin curte.

Am și găsit una, în ideea asta – să bagi scrisori prin față și să le scoți prin spate . Nu-s foarte comune.

Se sprijină perfect pe gard. Pe gardul ăsta reconstruit anul trecut, când am renovat curtea din față.

cutie de scrisori

Dar ca să sprijini cutia așa, trebuie să înșurubezi niște dibluri în gardul de cărămidă, destul de simplu.

Problema e că primul rând de dibluri venea în mortarul de la cărămidă. Zic, ei lasă, că e mortarul nou, e tare, sigur ține.

Părerea mea. Practic a fost imposibil sa dau o gaură în mortarul ăla fără să se dezlipească cărămida. Chiar am inceput cu burghiu mic de 4. Degeaba, când l-am pus pe cel de 6 MM, să lărgesc gaura s-au și ridicat cărămida. Pentru că nu era prinsă deloc în părți iar sub, era lipită așa, la mișto.

Mortarul era destul de tare, de abia îl dislocam cu 🔨 ciocan, sau cu burghiu. Dar priză din părți.

Nicio problemă, nu stau eu de zidit gard la ora asta? Fix așa s-a întâmplat și cu caramida cealaltă, așa că le-am prins eu pe amândouă cu un adeziv de gresie de exterior , de la mapei, am îngropat diblul in adeziv și l-am înșurubat pe urmă. Că dacă atâta s-a putut de 6200 de lire, ce să faci acuma.

Nu înțeleg de ce se folosesc astfel de mortare ( destul de comune în UK ) . E de o calitate destul de dubioasă, nu e vorba de gardul ăsta, e că tot așa folosesc și la case. Nu prea am văzut la fel de prost prin România.

Ca o comparație , grătarul pe care l-am zidit eu cu CM17 e din alt univers. Aș vrea să văd pe cineva încercând să îl fărâme cu barosul.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
1 year ago

Nu mergea o cutie postala din aia americana asa, infipta in iarba? 🙂