Internet in UK din nou : Aici țigănia e mai mare decât în România

Mult mai mare. Sau cum spune soția, că ea plătește abonamentul la Vărgin, cam scumpe zborurile ăstea în spațiu.

Ăștia sunt cei mai cocliți țigani cu care am avut de a face până acum. Care vrea să zică ceva de rasism și discriminare să înceapă prin a suge pula, că știu că domnii țigani din România pot reclama defăimare și întinarea imaginii când îmi permit să îi compar cu Virgin Media, dar asta e, fac și eu comparații pe care publicul să le poată identifica.

Sunt țigani din ăștia nasoi și prin România, fără îndoială, dar nu prea am interacționat eu cu ei și cu siguranță nu am făcut afaceri, pentru că de regulă și eu sunt un pic rasist și ma delimitez din a face afaceri cu romii știind că există o probabilitate măsurabilă ca ei să fie țigani în sensul în care sunt afacerile prin UK. Așa îmi iau țepi și țigăneală doar de la olteni de-ai mei – că-s ”oameni de afaceri, sau polițiști”.

La ăștia am avut abonament la internet când stateam în chirie. După ce a expirat contractul ”promoțional” au zis ei ca nu mai merge la preț din ăsta, că ei îmi cresc – scria în oferta inițială, nimic de zis. Când i-am sunat să-i întreb, gen bă nene, dar dacă deschid acuma abonament tot pe 33 îmi dați au zis că da, că asta e pentru abonament nou. La ăștia e invers ca în România. În România te favorizează să rămâi client în UK te favorizează să pleci.
Mai aveam două luni și plecam din casa aia și nu m-am cramponat, când am plecat le-am zis să închidă și am deschis pe urmă la noua locație pe numele soției. Tot la preț ”promoțional” – o pula 35 de lire 250Mbps down / 30 Mbps up. Am zis cum a fost cu închisul.

Am zis și cum a fost când le-au tăiat alții cablul și a că durat o lună până au rezolvat , timp în care mi-am tras în pula mea net de la alții – și i-au făcut soției o reducere de nu știu cât, cred că 17 lire pe lună și plătea 35 în loc de 52 . După care de 3 luni a început deja să plătească iar 52 și-am tot zis să-i sune să gen , dă-o-n morții ei de veață, plătim mai bine de 100 de lire pe lună pe internet , zici că e de aur. Și se mai și fute din când în când, ca și în România de altfel, dar când sunt 2 puterea crește și blackout-ul nu sporește.

Și nu i-a sunat până luna asta i-au luat vreo 63 de lire, nu mă întrebați de ce. Adică bănuiesc că după expirarea abonamentului cu clauze obligatorii, ăștia îți iau din ce în ce mai mult până observi și faci ceva pe temă – cel mai probabil infarct.

A primit ceva mail că a expirat abonamentul și că dacă nu-i convine are ”opțiuni” de reînoire, la 52 de lire pe lună. #BĂMĂLAȘI?

Pe site-ul lor, același pachet, dacă aș instala acum de nou, am pus adresa vecinilor, că dacă o pun pe a mea zice că ”stai, coaie, că tu ești deja la noi 52 de lire, nu ți-am spus?!” – costă 15lire pe luna 6 luni și 33 după aia până la 24, sau 32.5 lire pentru 18 luni. Nu mă futeți cu harneli că ce e asta, că nu e gigabit, că în România … că știu și eu cum e în România că plătesc la Digi 5 euro pe lună pe gigabit d-ăla de n-a văzut parisul.

Au și ăștia Gigabit, tot mai prost decât ăla de la Digi ( doar 104Mbps pe up ), dar ăla coastă, nu te joci.

Bine, 50 de lire pe lună, în oferta asta, da știu ciudat când soția a plătit deja peste 60 și are opțiune de a reînoi același pachet ( ăla de 250Mbps, că 264 au pus în ultimele luni ) la doar 52 de lire pe lună.

Dau un mesaj că daca e, să-i contactezi la un link, care nu merge și te pune să suni la un număr la care răspunde un robot și e cu 0800, se taxează la minut , nu e inclus în vreun pachet de minute – practic, e sex la telefon, cybersex – ce să mai, adică îți iei muie de la roboți.

Dacă nu vrei să-ți iei muie de la roboți , poți să intri pe chat, tot cu roboți, dar e moca, e moca să stai la coadă virtual, bă, jur pe icoana sfintei treimi că sunt cozi la suport la orice în țara asta, mai rău decât în comunism la pâine și când apuci să vorbești cu cineva nu te ajută cu mai nimic, se uită doar să îți ia bani – e MAI RĂU decât în comunism, că atunci mai prindeai o pâine neagră , o sticlă de ceva, mai vorbeai cu cineva să dai o șpagă, să iei din spate. Diferența e că atunci stăteai cu scăunelul și traista goală la coadă în stradă, acuma stai pe scăunel cu traista goală la tine acasă, nu mai deranjezi și nu te mai vede nimeni.

Când am plecat din România îmi era lehamite rău de niște lucruri de acolo și am ajuns aici ca să îmi fie lehamite de ALTE lucruri, pentru o experiență completă.

Partea proastă, e că între timp începe să-mi fie lehamite pe aici de lucruri de care îmi e, sau îmi era lehamite – dar s-au mai îmbunat un pic, în România.

D-abia am scăpat de la a fi generație de sacrificiu în România, că ăștia m-au ochit la timp că au ei nevoie de o generație de sacrificiu și p-aici. Nu că am sindromul victimei, dar ce pula mea facem aici?

Nu vreau să se intepreteze greșit – bine vreau – că mă amuză să mut comentarii din moderare în spam de la necunoscuți care îmi poartă de grijă – nu o duc rău, nu sufăr momentan de nimic, pentru că am bani să îngrop problemele ăstea. Dar apar tot mai multe și mai cretine.

În fine, le-a zis ălora soția, când a reușit să vorbească cu ei pe char că dacă nu vor să o mute imediat pe abonamentul de 33 de lire închide. Că nu mă doare să deschid eu, sau mama soției, sau sa caut în pula mea altă firmă, că acuma sunt 10 ca ăștia la ușă, efectiv sunt.

Eu vreau net de la ăștia, că spre deosebire de ăia 10 de la ușă care sunt toți pe aceeași fibră de la CityFibre , ăștia au cablul lor separat, infrastructura lor. Și e ceva. Una că e bine să am net de la două infrastructuri independente ( mă rog , până nu le face Dorel dependente de târnăcopul lui pe amândouă) și că e bine să plătească cineva infrastructurile ăstea, că dacă ne mutăm toți pe cityfibre, ăștia se duc repejor pe pulă.

Și mai au niște chestii care îți permit să folosești routerul tău și pe al lor ca modem. Și asta e ceva.

Dar problema e că sunt țigani. Nu numai ei. ABSOLUT ORICE SERVICIU : asigurare auto, alte asigurări, credit la casă , cum îți expira contractul la preț fix, agreat, îți bagă. Bă, la orice. Și se așteaptă să-i suni să negociezi, dar la negociere, ce crezi, mai scad ei din ce-au băgat, dar nu prea mult, dacă nu își convine, să pleci. Și lumea pleacă aci, se mută ca țiganii de colo-colo, că asta e problema că și clienții lor sunt țigani cu cortul, la fel și ei se țin de țigăneli și bă nene. Dacă n-ar fi căcați n-ar sta nimeni de mizerii. Dacă era abonamentul 33 de lire și mai băgau 3-4 de inflație, imi convine sau nu, nu mă mai uit după alt furnizor că nu sunt țigani și nu schimb ceva ce merge pentru 3 lire. Dar nu 17 coaie și PESTE aia mai bagi 13 după două luni. Dă-o-n mă-sa.

5 5 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
9 months ago

E simplu – suna la ei si zi ca vrei abonament pe 3 ani. Da, pe 3 ani, sa iti faca oferta, si 3 ani stii sigur ca ai costul ala – nu o luna asa, alta luna asa.

Banuiesc ca iti fac si o reducere ca faci pe 3 ani si aia e. 🙂

Buruc
Buruc
9 months ago

Eu dau 25£ la talk talk. Viteze mici 50-60mb pt mine e ok nu mi tb mai mult. Ce m a deranjat e ca m au lasat fara net cand eram intr o sedinta. Vreo 2-3 zile am rulat hotspot de pe tel sa fiu sigur ca nu dispar in discutii. Am facut gura si mi au 20£ inapoi, conpensation.

Calitatea serviciilor e proasta nu doar la internet. In general rupere de pooola. Dar esti muls muls cu fiecare ocazie ca e service sau banca etc. Si evident modelul de mare succes creditac pana la pensie.