Sus cu antena

Despre  AirMax-ul ăsta e vorba.
L-am urcat sus, mai întâi la 6 metri, deși geometria spunea 7. Atât a fost țeava,  iar cuplată cu încă una, se făceau 12 metri,  care nu ar fi fost rău,  dar dificil de înălțat.  Trebuie postament,  ancore, chestii – căci clădirile din jur au 5.5 – 6 metri.

Așa că la 6 metri mergea și nu prea.  Ajungea internetul cam pana prin fata casei,  dar nu din vizibilitate directă ci reflectat.

image

Cam așa arată la 6. Tata policalificatul mi-a tăiat și mi-a sudat un “setup” de prelungire cu doua țevi,  sa introduc antena prin ele și sa o fixez cu un șurub.

image

Și-am urcat-o pe la 8 metri și un pic .

image

Acum bate netul, inclusiv în casa unde vreau sa îl duc însă nu în toate camerele.

Însă nu e bai, din fața casei folosesc o pocnitoare de repetor de wireless pe care îl aveam deja.

Viteza e bunicica.

image

Ar trebui să mai ajustez puțin unghiul de elevație ( înclinație) ,  dar nu îl mai chinui pe tata să coborâm antena, asa ca vad eu.

Până una-alta, cred ca bate netul prin tot cătunul.

Un tutorial despre configurarea soft se găsește aici.

image

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
8 years ago

Nu vreau sa fiu bulangiu, dar este ca ti-ai tras cel mai tare paratrasnet din sat? Daca se poate, sa-i faci impamantare, macar un tarus de 1m, ca altfel se duce dracu airmaxu la furtuna. La fel, si cablul cu POE in el, daca nu l-ai facut cu FTP, fa-l, si trage-i tresa la pamant, ca altfel prajesti portul in care esti conectat in casa. Been there, done that. Spor!