Pana si puscariasii nostri sunt mai destepti ca ai lor (?)

Spuneti pe la toate colturile ca romanii sunt cei mai destepti din lume, dar va plangeti ca puscariasii scriu carti naspa ( ati citit vreuna?) doar ca sa iasa din puscarie  si-l dati exemplu pe Becali ( si nu mai stiu de cine am auzit ca si-a cumparat singur toate cartile , probabil ca sa nu se faca de cacat).

Bah, pai pe logica de mai sus  si puscariasii romani sunt mai inteligenti ca aia de afara. Glumesc dar…

Dinel Staicu  se pare ca nu scrie chiar rau :). Bine, e posibil sa semneze doar in dreptul autorului , ca se pare ca un numar destul de mare de profesori universitari si conferentiari (7) ii coordoneaza lucrarile. Stiu ca ati auzit de el de la fotbal ( U. Craiova) , dar nu il confundati cu Mititelu. Asta nu e un retardat cu bani .  Mi-e oarecum greu sa cred ca omul a putut scrie 8 carti in 2015 ca nici nu am auzit sa fi fost propus la premiul nobel pentru ceva , asta pentru ca nu exista domeniile frauda si coruptie.

Totusi, pe un site care are are PCR in URL , ma gandesc ca e ceva neo-comunist, am gasit una din cartile scrise de el expusa ca PDF . Titlul e cat jumatate de carte iar  linkul catre PDF e sub: Pandemia crizei capitaliste dupa 24 ani de era ceausista. Eco ideologia – Eco financia, biblia mileniului III.

Am pus linkul pentru ca nu pare un furtisag . E pe siteul http://www.as-pcr.ro/ , care pare sa fie un site de propaganda neo-comunista , al unei organizatii cu sediul in Dolj si are pe prima pagina  spatiu alocat lansarii acestei carti , care se gaseste si in librarii la pretul de 25 de lei. Nu stiu daca o cumpara cineva , eu am citit putin din PDF si nu e chiar rea. E cu propaganda , e cu manipulare prin prezentarea de fapte reale doar pana la jumatate, gen Credit River Case – Jerome Daily, dar  se practica  felul asta de a manui argumentele  pentru a pleda in favoarea teoriei expuse.

Chiar si asa, cartea e bine documentata , desi e scrisa intr-o nota conspirationista , nu e o aberatie totala gen  ce gasesti pe Expunere.com / Efemeride / alte  siteuri de mizerii, ci mai degraba o interpretare.  Chiar imi fac timp sa o rasfoiesc pana la capat.

Ce vreau sa spun e ca l-am mai auzit pe om vorbind in diferite ocazii si desi nu sunt un fan , il suspectez capabil sa scrie asta , mai ales ca e declarat pro-comunist ( muzeul comunismului de la Scornicesti). Interesant e ca gasesc cartea scrisa bine din punctul de vedere al folosirii limbajului , iar virgulele sunt toate la locul lor , diacriticele la fel in paginile pe care le-am citit eu.  Nu cred ca gasesc in toata cartea aia  cate greseli se vor fi strecurat in textul articolului astuia pana aici.

Am citit carti tehnice si manuale de facultate ( tratate, aka lucrari stiintifice) scrise mai mizerabil decat cartea lu’ nenea asta.

Asa ca hai sa nu ne mai indignam , sa tot stea la puscarie si sa scrie carti , ca nu e rau, nu scriu toti benzi desenate cu biserici , ca Becali. Si revin , nu toti puscariasii sunt mai putin intelectuali ca voi.

Dan Diaconescu “a scris” printre altele : “Mecanica ruperii materialelor compozite”. Ce nu stiati ca e inginer politehnist?

Numa’ uameni destepti prin inchisori…

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments