De la Olt. Cu ciulini.

Cica merge crapu’.
Ciudat nu credeam ca mai e peste, dar lumea merge cu bărcile și pescuiește
Au secat barajul,  sa facă reparații la hidrocentrala, cred. Am sa îmi fac și eu unditele și am sa merg în doua săptămâni.

Pe fundul bălții plin de d-astia.

image
Cornac

Nu știam ce sunt. Îi aduse tata. Fac poza și caut pe google.  Zice:
-Îi găsești tu pe internet?
-Așa vreau.

Ii găsii. Tot pe un blog.
Cornaci,  sau  ciulini de baltă.

Unde a ajuns lumea… Acu 20 de ani,  mergeam la biblioteca și răsfoiam  atlasuri botanice, dacă voiam sa verific ceva.  A durat fix 10 minute.
Sunt la fel de cultivat ca un biolog cu diploma,  de acum 30 de ani. Știu,  știu – um biolog nu e un catalog de fauna și flora, cunoaște practici,  procese, fenomene și tehnici. Și eu.

   Treaba e ca nu mai poți umbla desculț prin apa, că e fundul lacului plin de coarne d-astea ascuțite.
  Oltu’ se răzbuna pentru anii în care l-am luat la picior în lung și în lat. Și mai ales pentru anii în care fundul nu a mai fost curățat și pentru suprabraconajul care a golit balta de peștii care mai consumau din flora. Că lumea se întreabă că stai coaie ca ce dacă prindem tot pestele ca se populează iarăși, nu vine de sus? ( din amonte, nu dim cer)
Ca  și cum sus acolo ar fi fost undeva în rai, nu un sat cu alți hulpavi reduși mintal,  după care se întreabă – de unde or fi apărut și mizeriile astea de plante ca pana acu’ nu erau. Pai,  din pula,  da’ oare de ce nu erau.

Și după aia concluzionează ca e din cauza ca “s-a schimbat clima” ca “sunt unii care”. Muie bă.  Oltul se răzbună pe voi. Înțelegeți așa simplificat,  că cu Darwin e complicat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments