Se pregateste primul razboi al Uniunii Europene

Primul razboi in care UE sa participe ca membru unic, ca armata comuna a tuturor statelor.

Urmatorul meci amical al Germaniei, după cel cu Franța , cel cu Olanda , a fost anulat ieri pe motiv de atentat cu bomba.

image

Presupun ca nemtii ii multumesc Angelei Merkel pentru primirea calduroasa a sutelor de mii de imigranti .

Francezii au cerut oficial ajutor militar Uniunii Europene . Interesant ca tot nu au activat articolul 5 din conventia NATO, sau macar 4. Dar practic , daca te uiti la statele membre NATO , sunt cam statele din Uniunea Europeana , US , Turcia  si Albania.
image

Ok , Albaniei nu i se poate cere sa sa participe cu ambele nave la razboi, poate doar daca si Romania vine cu fregata . Era o gluma. Treaba e ca Turcia oricum participa mai pe fata , mai pe susta la conflict , iar  SUA au zis ca ei participa doar daca e inlaturat Assad. Gen , cine sa il inlature. Statul Islamic, poate.

Ma rog, e ok , in conflictele importante SUA  vine mereu mai pe final , sa le slaveze curul celorlalti. Mai e pana atunci.

 

Gen , pana atunci se face prima strategie a UE , de a participa impreuna intr-un conflict, foarte posibil avand ca aliat … Rusia . Adica aia  raii, nesimtiti , hrapareti si cu vise de imperialisti care au distrus Ucraina si care inca mai “sponsorizeaza” conflicte acolo, nu ?

Mpai , da , rai -rai , dar acum sunt buni , ca uite  sunt acolo aproape de  Sirieni si nu sunt chiar asa desculti , cu toata saracia lor si cu toate sanctiunile internationale.

Si vorba aia , daca US  nu se baga , merge si Rusia de aliat.

 

Pe de alta parte , daca UE intra unita in cacatul asta , relatiile  s-ar putea consolida , in ciuda perceptiei ca se va duce pe pula si ca statele se vor separa cu garduri de sarma inghimpata. Chiar si cu sarma inghimpata , cetatenii cu pasaport european vor putea intra si iesi “pe poarta”.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments