Percepție de angajați “la stat”

La pensiune,  luam cina, sau prânzul.  Ceva,  pe la 4 și jumătate – 5.

La masa de mai încolo doua cupluri de ceva polițiști sau ceva. Oameni care dau cu sapa la stat, în administrație.

Doi mustaciosi, probabil cu nevestele.  Sau amantele, în fine, treaba lor.

Și deși eram cu nevasta mea, ca dacă as fi fost cu amanta nu scriam aci, duh,  și deși aveam propria conversație aia emiteau pe mai multi watti și interferau.

În principiu emanau chestii obișnuite de oameni nemulțumiți de salariu,  care nu fac nimic în privința asta, că deh,dacă lucrezi la stat ce dracului să faci, poate o greva.
Să te angajezi în privat ai putea, dar polițist,  eu știu,  presupun ca există poziții în securitatea companiilor unde ai putea sa vii cu un așa CV. Sa ne înțelegem,  nu CV de agent, mai educat puțin și cu ceva experiență de management.

Cum era,  după afirmațiile lui (din ce am dedus eu)  și unul din nenii ăștia.
Care se mai vaita,  printre altele,  ca nu se mai poate domne așa!
Că nu se mai poate, pentru că fiul nu-stiu-carui cunoscut de al lor,  polițist absolvent de facultate câștigă doar 30 de milioane pe lună.  3000 de lei  pentru ăștia tineri -asta e băh,  va trebui sa va învățați cu noi încă treij’ de ani de acum încolo vorbind de milioane pe care voi nu le-ați văzut vreodată și care erau tot ca sutele de lei de le știți voi.

Și ca banii ăștia sunt puțini,  că nu știu ce fată  al altui nu-stiu-care cunoscut,  a terminat facultatea și “s-a dus” directoare la  nu am înțeles unde, și câștigă 49 de milioane pe lună ( 4900 de lei).

L-am înțeles pe om în misoginismul lui, că și eu mă bucur de același privilegiu și nu m-aș grăbi sa concluzionez ca gagica aia e directoare pe merit, “direct din facultate” – deși cunosc cazuri ( director, nu înseamnă neapărat directorul general al unei companii de 1000 de angajați,  poți fi de ex.  director de marketing intr-o companie mica și sa ai în subordine 5 – 10 oameni și un buget de administrat. ) .
Nici nu aș concliuzona ca aia lucrează în privat și nici nu îmi pasă.

De fapt, supărarea mustaciosului era ca el câștigă doar 70 de milioane. El fiind probabil pe la 50 de ani.  Nu am înțeles  dacă net sau brut  că s-a grăbit sa repete cat se putea de tare ca “nu se poate așa ceva!”.

Dar pentru un polițist ( asta am preferat eu sa cred, după mustață,  poate ma înșel)  sau alt activist în aparatul administrativ de stat ( nu medici, profesori) consider ca e destul, băh.

Serios! Prea mult. La starea de fapt din România,  care arată că nu neapărat își fac datoria.
Polițiști care nu deschid dosar de furt dacă pagubă reclamatia e sub 4000 de lei. Adică  cum bă,  anchetați furturile doar dacă înseamnă mai mult de un salariu de al vostru?
Pai nu vreți voi sa stați atunci pe minim? Poate așa să înțelegeți mai bine valoarea banilor. Altfel,  ultima dată când am verificat furtul era infracțiune.

Cum ai spune ca nu anchetezi violul dacă te-a futut doar unu, tre’ sa fie minim 7, sau dacă a bagat-o doar de două ori. Deci, da. Nu va convine, e o lume cu destul de munca pentru fiecare.

Eu castigam 360 de EUR pe luna si nu se mai putea asa ceva, motiv pentru care mi-am mai luat un job , nu m-am plans ca altii sunt numiti directori de pe bancile scolii si castiga mai multi bani. Altii pentru care nu s-a mai putut , a trebuit sa plece, ca sa poata aparatul de stat sa traiasca in intregime si sa castige  bani pentru nimic. Ca totuși acolo era pensiune de 5 violete d-alea su ceva, nu i-am auzit vaitandu-se de bani la la Motel,  sau în timp ce mâncau la vreun împinge tava.

Acum încep să mă gândesc dacă nu cumva câștig cam puțin. La urma urmei aparatul ăsta de stat trebuie să fie plătit cumva.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments