Cu Iphone7

Am vazut o bucatica din prezentare in noaptea cu pricina pe YouTube dupa ce am pus nevasta si copiii la somn, am citit  si la Zoso parerea lui  si parerea altora  mai in gluma si mai in serios.

Normal, protestul maxim e legat de faptul ca au scos portul de jack si ca era bun si  ca au facut-o ca sa vanda ei adaptoare si castile lor pe bluetooth scumpe si  pula mea, bineinteles.

Mai intai de toate, desi ma intereseaza subiectul, nu am o miza in discutie. Se apropie  momentul cand trebuie sa schimb janghina de tilifon, ha trecut doi ani de Sony Z3…well, aproape, dar nu am nici cea mai vaga intentie, de data asta sa cer iphone. Deci pot sa scoata astia toate porturile si sa lase telefonul ala sa fie doar o cuite de sticla cu aluminiu ca nu imi pasa. Singura chestie care ma atrage e partea cu securitatea, criptarea si faptul ca lumea nu prea mai fura iphoane. In rest, am cumparat deja mai multe aplicatii pe android, si vreau sa le folosesc in continuare pe alea, sa ma bucur maxim de cei 2 EUR sau ceva platiti pe fiecare aplicatie.

Acum specific legat de portul asta sunt unii care zic ca stai dom’ne, ca asa a facut lumea gat si despre faptul ca Apple a scos CDRomul de la laptopuri si ce dracului a mai scos – probabil portul RS232, acum o mie de ani si ca nu a murit nimeni, ci asta e viitorul.

Bai, da asa e. Mai ales ca Apple are un ecosistem nu neaparat de oameni supertehnici, ci de  oameni care pot trai minimalist din punctul asta de vedere, dar le place nice and shiny. In privinta telefoanelor,  ca si in privinta macbookurilor, utilizatorii tipici nu erau foarte mult legati de trecut.

Doar ca pentru mine, de exemplu,  e un pic altfel. Eu am fost legat de CD-ROM acum o vreme. Nici la Lenovo nu am acum , nu mor fara el, insa de cateva ori mi-a trebuit. Intamplarea face sa am doar un DVD-ROM functional in casa, conectabil pe IDE , doar la server si sa trebuiasca sa fac tot soiul de compromisuri uneori, pentru datele legacy. Pe cei mai multi ii doare in pula de legacy. Pe mine nu. Eu nu sunt clientul model/ target al Apple.

Revenind la portul ala si la nemultumirea oamenilor ca ei nu vor sa dea 100 si cat costa de dolari pe airpods alea, foarte bine. Mizeria vine in pachet cu casti normale si adaptor la lightning, pe care daca il pierzi , sau daca-l strici , pula mea. Si asta e miscarea buna. Pentru ca lumea inca foloseste castile si la laptop si nu toate laptopurile corporate se leaga bine la casti bluetooth. Stiu ca am unul , nu de alta.  Se poate , dar not the easy way.

Nu ca ar fi o problema castile bluetooth. Am deja casti de alea si le leg la telefoanele android si cu un adaptor pe USB le leg si la desktop , ca pe partea asta sunt atat de minimalist (zgarcit) ca nu mi-am mai luat nici macar o pereche de boxe  Genius 2.1. Bag pula, nu imi trebuie. Sunt satul de cabluri. Cred ca am sa vand desktopul de “gaming” dupa ce anunt nevasta dintr-un motiv pe care am sa il explicitez mai tarziu. Asa, pe castile alea am dat 70 de lei, aka 15 EUR. Daca mai puneam 10 lei luam si cu microfon , gen . Lol. Legat de airpods scumpe. Sigur, eu nu sunt client Apple. E o rusine sa ai Apple si casti de 20 de EUR.

Eu am o alta problema deloc legata de pretextul asta de a hateri compania.

Rezolutia, bai, nene!

Coaie , e 2016, pe final!

Lumea scoate ecrane de 5.1″ cu rezolutie de 2560×1440 , care se vad bengos, iar tu nu poti la iphone7+, care este de 5.5 inchi, mai mult de FullHD ( aka 1080×1920).

Cand altii la ecran de 5.5″ au rezolutie de 2160 x  3840 , la Sony Xperia Z5 Premium , lansat in Noiembrie 2015.

Eu am la Sony Z3 5.2″ rezolutie FullHD de aproape 2 ani, da? DOI ANI !

Ipone 7 neplus  are rezolutie un pic mai buna decat  telefonul nevestimii , scos de Sony acum 4 ani si cumparat in cazul de fata, acum 3 ani. Atat ca sotia are telefon cu ecran mai mic. Deci densitate de pixeli mai mare.  Trololol.

Da, se vad bine ecranele lor foarte finisate si cu rezolutie mai mica. Nu incape indoiala , iar filtrele folosite in grafica sistemului lor de operare, plus procesorul lor grafic, sunt bune si compenseaza. Si totusi, de data asta nu ii mai cred.  Oricat ai trage la smirghel si ai da cu polish pe ecranul ala, in ultima vreme la fel a facut si concurenta si se vede demential.

Iar aia cu camera de 12Mpx si 2 camere pe ala mare , ca la Huawei – doar ca cu alta functie, e din capitolul : lasa-neeee, lasa-nee.

Pe linie de design, da, e frumos, si daca il lasau la fel ca 6sul , sau ca 6-le, tot frumos era. E interesant, gen , pot sa cumpar doar capacele si sa pun un Nexus 6 inauntru?

Legat de procesor si ” fastest smartphone ever” si A10 fusion cacat, tot ce pot sa spun e ca fastest Smartphone ever vine cu un procesor Quad Core  , care trebuia sa fie Six Core, doar ca e naspa atunci cand pui o baterie de 1960 mAh, ca se stinge , probabil inainte sa il aprinzi. Asa ca, probabil, ca Iphone ramane fastest cacat la nefacut nimic , la teste sintetice si, da, la un sistem de operare foarte atent construit. Doar ca e usor sa muti laudele echipei de software catre produsul in sine si sa spui ca avem cel mai tare cacat, uitati, pentru ca am scos noi noul cip care consuma mai putina baterie, pentru ca vrem sa punem mai putina baterie in telefon si care e la fel de tare ca un cip de acum de 2 ani , pentru ca a trebuit, stiti, sa scoatem doua core-uri, dar ce conteaza, voi sunteti prosti si nu va intereseaza, ii spunem noi A10 , scoatem iOS 10 cu care va merge ca uns si pula mea, atat trebuie sa va pese.

Well, chestia asta nu imi place. Nevasta are la telefonul ei o baterie de 1910 mAh si care , dupa 3 ani de folosinta, inca o tine cam o zi. Zi lumina,  nu 24h. Nu mai merge prea bine , ca e un dual core cacat si spatiu 8gigi si pula mea, dar tine o zi.  iPhoanele nu au tinut niciodata mult, decat daca le tai notificarile si alte chestii care-l fac un telefon mai mult offline decat online, stiu ca folosesc si eu stamina la Z3 si mai primesc notificari cu juma de ora , o ora intarziere, pula mea, who-s counting.

Si, da, fix asa a fost trecerea si de la iphone 5s la 6, well , atunci au pus mai mult ecran, si de la 6 la 6s. Problema e ca de data asta concurenta a progresat mai mult decat au facut-o ei. De fapt asta se intampla de vreo 3 ani. Probabil ca asta nu va schimba mult raportul utilizatorilor de iphone , in detrimentul lor.  Ca si pana acum.

Pe mine nu pot sa zic ca m-au pierdut, realist vorbind. Am avut un singur iPhone, dar nu am fost vreodata clientul lor, in adevaratul sens al cuvantului. Nu am cumparat nimic de pe itunes , de pe marketplace , nicio husa, nicio pereche de casti in plus, niciun accesoriu. Am primit un telefon de la munca si aia a fost.

As putea sa mai cer un iphone peste 4 luni, nu ma costa nimic.  Mercantilist vorbind, prost sunt ca nu o fac . Dupa 2 ani i-as da sotiei un  telefon care a costat probabil cat o masina mai proasta, aproape 4000 de lei sau cine stie cat. Sau l-as vinde cu  depreciere minima, valoros ca un Volkswagen , ai putea spune. Pe cand, daca vand  acum Z3ul de 16 GB , care costa 2700 lei de nou cand  a fost achizitionat de firma…lol.

Linkurile sunt relativ la faptul ca am avut de ales intre iPhone6 si Z3 si am ales Sony.  Acum nu voi mai alege Sony, probabil , ca ultima lor capodopera e o mizerie, fara doar si poate, dar probabil ca am sa  aleg tot o varianta proasta din punctul asta de vedere, dar utila pentru ce cred eu ca-mi trebuie. Gen hipster FTW. Si cate-odata FMM .

Well, enjoy your iPhones. I know you will!

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments