Dependenta de pasta de dinti

 

bacon_toothpaste

Cand a fost ultima data cand nu te-ai spalat pe dinti  timp de mai mult de 24 de ore?  Eu prea imi aduc aminte , insa se mai intampla si e o senzatie naspa.

Eh, saptamana asta , luni seara la hotel m-am  trezit ca mi-am uitat pasta de dinti acasa. Sooo, ok ,  ciunga si periaj doar cu apa si somn. A doua zi dimineata , ciunga. Am zis ca poate gasesc in pauza de masa ceva  market , farmacie  , pe la astia , sa-mi iau o pasta. Nailes. Zic , ok , dupa  munca.  Dupa munca si rasplata ! Pai ,  cand pleci  la 7 (19) de la birou , in Germania , poti sa da cu tunu’ ca nu mai gasesti tu deschis pe nicaieri , nici marketuri , nici  apoteci ( aka farmacii) .  Bagasem guma toata ziua si se termina si aia . Aaa, nici guma n-am gasit sa cumpar la dugheana unde mananc. Dar au , in mortii lor Cola Zero.

Deci , iarasi periaj cu peria goala ( un fel de laba)  sio senzatie de  mancarime in gingii si de , nu stiu cum cacat sa-i spun , cam ca o sete permanenta asa. M-as fi spalat pe dinti.  A treia dimineata miercuri, deja eram intr-un stress ce ducea catre apoplexie . Ba si stau asa si ma gandesc  What the fuck is wrong here? ( Am gasit seara deschis la Lidl si m-am racorit ). Mi-am luat si ciunga si pasta . Dar sa revenim.

Ok , eram nespalat pe dinti , e o problema, dar  n-am simtit starea asta de sevraj nici cand eram fumator. Imi venea sa ma spal cu matura de nuiele sau cu peria de sarma pe gingii si mai multe nu. Si pentru ca imi dau seama ca  e ceva in neregula cu senzatia , incep sa caut pe net daca pasta de dinti poate sa dea dependenta. Si gasesc:

Nu foarte relevant  ( nu foarte credibil , defapt)

Am gasit ceva interesant despre prezenta nicotinei in pasta de dinti. Pare sa fie doar pentru India studiul. Nu stiu daca se aplica si in UE. Daca da sa-i fut!

In US , se pare ca da! Credeam ca m-am lasat de fumat.  Cica Pepsodent ar fi lansat trendul.   Cum e aia cu lupta impotriva drogurilor? Aplaudez ,va rog!

Cautand mai adanc despre posibila dependenta de  fluoruri , n-am gasit pareri credibile , dar am gasit  monstruozitati mai mari de-atat care sustin ca suntem un fel de cobai de laborator care trebuie adaptati la factori  poluanti masivi. Oricum , asta  nu e in scopul  articolului astuia. Dependenta dom’ne , unde e?

Dupa vreo 15 pagini de  Google , citind articol cu articol, am gasit ca majoritatea sunt irelevante sau  putin credibile. Totusi un lucru am vazut comun. Suficienta lume se intreaba daca florura de sodiu da dependenta, ca toxica sigur este.

Pana ma lamuresc , merg sa ma mai spal odata pe dinti! Cu portie dubla de pasta !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments