Se zboară dar mai pe jos

În urma prelungirii stării de alertă și izolenie atât în România cât și în unele țări din vest, ca Spania, Italia, UK ăștia tot amână deschiderea aeroporturilor de prin Romania și cursele Wizz de pe unde le prind.

Din ce știu eu, din UK in Romania se poate veni doar cu Taromii, iar invers , tot cu ei. La un preț de circa 250-300 de Euro într-o direcție ( adică dus  indiferent din care capăt) și la doar un zbor pe săptămână. “Repatrieri”, “chartere”, to’ felu’ de nume.

Dacă nu veneam atunci cu ei, aș fi fost tot în România făcând profituri de 10% la 10% și așteptând să se deschidă cerurile. Și să ne înghită pe toți, lol.

Eh, lumea care mai vine in România și fie nu găsesc ziua oferită de Tarom potrivită (deși e sâmbătă) , fie nu-i coafează prețul , zboară la Budapesta cu Wizz. De pe Luton. Costă circa 120-130 de lire de persoană. De acolo iau autocarul până la Arad, iar de acolo se descurcă cum știu să ajungă pe carantină unde locuiesc ei, că da, dacă vii din UK încă ești forțat 14 zile pe autoizolare , dacă te gândești să fentezi fiind sub incidența legii penale.

Bineînțeles că mai sunt romulani care la vamă la Arad declară că e nu au venit din UK/Spania. Noo, toți au fost în vizită la frații noștri unguri.  Atâta că ăștia la vamă in România au descoperit și ei calculatoarele cu baze de date și iau datele de la englezi ( se face control de pașapoarte la urcarea în avion din păcate ) și le trag un pic la muiță.

Traficul în sensul ăsta e destul de mare , o firma de autocare având deja un business din asigurarea segmentului Budapesta Arad pentru românii care se întorc acolo din Vest.

De ce e interesant? Poate ați văzut puțoiala dintre Iohannis și parlament ( în speță PSD ) pe tema legii de deschidere a unui nou punct de frontieră între România și Ungaria.

De ce este nevoie? Păi de aia, pentru că actuala stare de alertă limitează  drepturile cetățenilor de circulație, iar oamenii ca oamenii găsesc alte soluții dar se formează evident niste aglomerații pe acolo.

Carevasăzică, PSD-ul e pe populisme ( o mutare pe care o vor specula in campania electorală anul ăsta ) cu ajutarea cetățenilor să circule , să meargă treaba bine cum ar veni. Sigur, de chestia asta nu ar fi neapărată nevoie acum dacă s-ar relua zborurile , iar pe de altă parte, dacă politică guvernului e să limiteze frecușul de călători , e evident că deschiderea unui punct de trecere a frontierei le subminează eforturile.

În fine, susținere populara nu prea mai au, așa că rămâne cum am zis – se zboară dar mai pe jos.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments