Scurt: Piața bancară în România, aspecte post mortem

Post mortem pentru că analiza pe care am citit-o azi pe profit.ro vine într-un moment de după inflexiunea cauzată de covid. Este pentru 2019, iar anul ăsta piesele se vor reașeza fără îndoială.

Dar ce arată analiza lor deși nu se vede din textul lor, este că piața bancară a crescut important între 2017-2019 ,dar mai ales pe sectorul de business.

Sunt câțiva indicatori aici: Consolidarea poziției pentru Banca Transilvania ( preferată pentru întreprinderi mici si mijlocii) , creșterea în clasamentul pieței ocupate de ING preferată de sole traderi mici care lucrează cu puțini clienți și sume relativ consistente și de angajați , creșterea substanțiala a Citibank – banca preferată a corporațiilor, mai ales străine, care au bani de sifonat în afară, creșterea substanțială a activelor Eximbank, bancă a statului român care se adresează clienților corporate.

În ciuda problemelor politice și sociale ( migrație a forței de muncă, și depopulare) din România și în ciuda modelului ”de business” cu accente de consum și deficit pe balanța comercială, se pare că romulanii au dus-o destul de binișor în ultimii doi ani. Eu sigur da, lol.

Ei bine, informația e bună de bocet, fală la priveghi probabil în momentul de față.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments