Ciuma aerului

Condiționat. Cat așteptam cu rableta in service, am luat Opelul lui tata, că ăla are AC functional. Oarecum. Adică părea că răcește o idee acolo.

Am mers carevasăzică și cu ăla să încerc să îi torn niste freon be cioc.  După aia i-am transformat dulapul pe roți in ladă frigorifică.

In timp ce așteptăm eu să dializeze nenea lichidul din instalație , două faze amuzante.

Mă sună frate-meu că i s-a fărâmat și lui AC-ul de acasă. To’ma’ atunci. Și mai vine un puștiulică cu o mașină frumos întreținută, dar el era cam tânăr și cam sărăcie pe la Vâlcea. Îl întreba pe domnul cu instalația , dacă poate să îi pună și lui așa , mai puțin freon, că nu are bani să-i facă plinul. Să mai lase, dacă poate, și niste aer în instalație. Nu glumescz,  așa a zis.  Un plin de fluid din ăsta costă undeva la 100 – 150 de lei…

Credeam că e o excepție, dar între timp a mai venit cineva și a întrebat dacă poate să-i pună și lui un pic de freon, de 50 de lei așa, că “nu prea mai trage” aerul condiționat.

Era, ce e drept, o căldură de îți lua mințile.

Între timp la mine e cu băgat mașina în service, scos, băgat în altul. Noroc că…nimic. Niciun noroc, incercam să termin pozitiv.

Nex, mă răcoresc , momentan , ca săracii la metrou.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments