Show de improvizatie

Nu prea ma dau in vant dupa stand up comedy , in general. E ok , merge , bei un pahar,  rozi un chips sau ceva  intr-o atmosfera mai buna decat intr-un bar de manele sa zicem  si pentru ca nu cunosc multa lume care ar merge cu mine intr-un bar sa ascultam jazz sau blues,  sau vreun pianist necunoscut  care apasa solo prin vreun bar mai merg din timp in timp.  Sunt oarecum neimpresionat si pentru ca , nah , nu e toata lumea Jerry Seinfield, iar din ce vad si in Romania si in afara , lumea incearca sa faca umor ( de minim 15 ani  la fel) cu spolierea unor tabu-uri de intimitatea lor, iar atunci cand intreaga prestatie nu se bazeaza in totalitate pe vulgaritate si epuizarea temelor si motivelor legate de sex sigur se sprijina cumva pe asta. Si nu stiu cum sa va spun bah, nu ca ma deranjeaza limbajul licentios, pe mine care-njur ca la usa cortului, dar pur si simplu mi-am epuizat tot rasul  rezervat glumelor sexuale , misogine si cu homosexuali. D-astea fac si eu si nu rade nimeni ca le-ati auzit deja toti pe toate , banuiesc. Pur si simplu am terminat de consumat tot umorul ieftin , usor de facut cu chestii devenite intr-atat cliseu incat nici nu-mi mai ridica o spranceana. Si serios ca ma simt ca o curva frigida sparta in pizda de pe centura ( nu incerc sa fiu amuzant cu asta, doar explicit) cand  aud o gluma din-asta si toata sala rade ,  nici nu-mi dau seama daca e pe bune sau disimuleaza, iar eu inca astept partea amuzanta desi s-au terminat deja aplauzele. Si nu , nu  sunt “ardelean” –  cand se termina totul si vad ca “nu e nimic” , inteleg unde trebuia sa fie gluma , doar ca genul asta de constructii mi-a facut deja bataturi la subtiorii urechii si nu ma mai gadila. Normal ca nu am cum sa rad daca ma gandesc la ce vei spune inainte sa o spui.

Iar  prin Romania , Bucuresti – spectacolele de stand-up sunt ( ce am vazut eu) cum am spus la inceput “ok”. Adica nu trebuie sa iti iei pampersi ,ca nu te vei pisa pe tine de ras.  Trebuia sa merg la unul saptamana trecuta , dar am ajuns  in alta parte ca alora li s-a luat curentul si au anulat ( nu stiu daca asta e o gluma ). La Deko a fost ceva show de improvizatie si ca sa ma exprim ca un superficial neavenit ar trebui sa spun ca a fost cu “aia din Las Fierbinti”  . Eu le stiu numele dar las-o asa. Aveam asteptarile setate cam cu doua “stopuri” mai jos decat la un spectacol de stand-up.

Bai , dar nu. Au fost si chestii mai plate ( cred si eu ca obosesti intr-o ora si jumatate de improvizatie) dar in majoritatea timpului am ras , sau am zambit. Glumele si imbinarea spontana au fost bune. E ca un fel de jazz, daca intelegeti. Nu intelegeti si chiar daca ati intelege, nu ati gusta asa ceva , ca jazul e de cacat ,ca nu e cu glume …clar. Mie-mi place. Improvizatia, zic.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments