The pylon

Amuzant, sau nu, noul guvern aduce iar în discuție treaba cu desființarea pilonului 2 de pensii.

De dimineață și până seara deja s-au răzgândit și nu îl mai desființează.  Iar nu îl desființează,  cum ar veni. 

Eu cred că asta e o fenta și nu prea îmi vine să mă duc după ea și să mă avânt în discuții gen “uite, băi,  aia de la NN aveau dreptate, au fost amendați degeaba.”  

Bine, ei aveau atunci dreptate și au fost amendați degeaba, dar acum cred că e o fenta și că sunt prea puțini bani ca să merite să îți pui lumea în cap pentru ei. 

Da’ cred că e utilă ca fumigenă,  să lași să treacă celelalte măsuri discutate mai pe sub preș. Cum ar fi taxa de solidaritate.

Lol, e urât să îi spui taxare progresivă,  păi da. Dar așa plătesc românii la taxe de solidaritate, suntem, în pula mea, cel mai solidar popor. Falimente de bănci, fonduri de investiții,  orice. Românii sunt solidari, au suflet de mamă.  

Revenind la pensia mea, tot ce știu e ca aveam o sumă de bani respectabilă în pilonul vieții.  Nu respectabilă să mă bat pe burtă că ce bine voi trăi eu la bătrânețe.  Nu, nu așa.  Dar respectabilă la modul că dacă s-ar lichida fondul ar fi mai mult decât bani de bomboane și pufuleți cu surprize. 

Motiv pentru care începe să mă enerveze tema și să îmi doresc să lichideze fondul ăla,  dar acum. 

Adică ok, am cotizat la el vreo 7-8? ani,  e nașpa, dar să îl treacă în patrimoniul statului sau să îmi dea banii ( nu vad eu așa ceva)  sau ce-or face. Și după aia să micșoreze contribuția la pensii, dacă nu mai bagă bani în pilon, nu? Dar s-o facă mai repede, nu să facă asta după ce bag eu o viață bani acolo și când să îi iau să vină Iohannis să îmi explice teoria ghinionului într-un cuvânt. 

Momentan, să moară dușmanii mei care mai bagă banii acolo decât minimul minimorum.  Adică,  cota aia pe PFA de care nu pot să scap și pula in pizdă de restul. 

Iar de restul taxelor de solidaritate,  eh mai vedem noi, că până una alta,  mă chinui să îmi taxez banii în altă țară începând cu mai încolo un pic, am să revin pe temă. 

Și,  din moment ce alt resort nu am, presupun că am să mă fac BTL-ist să am și eu d-o pensie modică la bătrânețe. Că ce să faci n-ai cum să obligi statul să îți dea bani la bătrânețe, chit că sunt ai tăi,  nu ai cum să obligi copiii pe care nu i-ai făcut să muncească și să dea bani la stat. Adică, eu am făcut,  dar nu pentru ca să îi oblig să stea în țara asta să îmi plătească mie pensia,  că nu-s chiar atât de decăzut. 

Sunt curios când anunță că au spart deficitul în pizdă,  că au scăzut încasările la buget și că e belita până la cotor și-au să trimită ANAF-ul cu sorcova și poliția rutieră pe străzi să mai facă de o ciungă. 

Că de obicei așa merge. Cu juma de gură,  că mai mult nu poate, Iohannis zice ceva de criză. Dracu’ știe dacă se referă la bani, sau nu, dar o să vedem la sfârșitul verii. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments