Cum să fii la fel de prost ca restul. Piticiprosti

Interviu imaginar:

-Buna ziua, domnule. Dumneavoastra sunteți prost?

-Da, dar nu mai mult ca restul.

-Aha, atunci bine.

Sunt un pic dezamagit . Citesc deseori chestiile scrise pe piticigratis , iar  acolo unde nu sunt de acord , măcar râd cu poftă. Doar că de data asta omul dovedește că e dezamăgitor de prost sau poate rău intenționat.

A scris un ghid  electoral ( nu am vrut sa comentez pe tema asta în perioada alegerilor) care până la un punct ( cu cine să nu votezi ) e rezonabil.

După care se cacă pe el cu aceeași logică ce conservă România într-o buclă vicioasă în care sistemul se cacă pe noi , de când lumea.

 

Punctual  și apoi explic de ce ideologia asta e păguboasă până în măduvă.

Te uiți frumos pe lista de candidați și pe numerele din sondaje. Este vreun candidat care nu face parte din partidele de mai sus și are șanse reale de câștig (la maxim 5 puncte de primul clasat) și știi cât de cât că nu e un ticălos notoriu? Votează-l pe ăla. Cel mai probabil nu există, dar dacă există, ești norocos.

Dacă nu e, vezi care sunt primii doi candidați. Sunt la distanță mai mică de 5 puncte unul de altul? Votează-l pe ăla care e răul cel mai mic. E distanța mai mare de 5 puncte între ei? N-ai ce să faci, asta e. Dacă votezi un cetățean fără nici o șansă, pe care toate sondajele îl dau drept complet pierdut, votul tău nu a valorat nimic. A fost doar un gest demonstrativ. Și la fel de demonstrativ poți desena puli pe buletin sau poți chiuli direct de la vot.

De ce e asta de căcat? Pai citind sondajele  de dinainte de  alegeri, care sunt făcute de niște proști pe niște proști  ai fi aflat ca  al doilea candidat ca șansă după Firea era  Predoiu cu 26%

sondajantelocalebuc

Bă să fie al dracu. Predoiu, mă? În fine , am râs și am trecut mai departe.  Rezultatele le știți. Care e treaba cu sondajele ? Păi simplu. Manipulare, fix spre ce ne îndreaptă piticii pulii.

rezultate alegeri PMB

Oare s-o gandi cineva că asta s-ar putea întampla ? CE CREZI? Pula mea s-a gandit unul, motiv pentru centaur să se facă de râs.

prostulclasei

Bă, acuma nu știu dacă omul și-a scris articolul după ce a tras ceva naftalină pe nas, că de obicei nu e retardat , sau l-a plătit cineva, sau plm și nici nu m-aș fi legat de asta, că na, toți avem zile  mai proaste  dacă nu-i trăgea în toate părțile cu aia cu ”răul cel mai mic”.

Sugeți băi pula cu răul vostru cel mai mic!

Nu există răul mai mic , e o invenție , o proiecție în mintea voastra , un artificiu  făcut de sistem  care vă pune în brațe două opțiuni proaste  și vă cere să alegeți una.

-Bună seara , ce doriți drept cină, o muie , sau o pulă în cur. Sigur, am avea și o bucată de pâine dar noi credem că cei mai mulți dintre dumneavoastra nu sunt înfometați , căci  am făcut un sondaj și chestiile astea doua  au cea mai mare șansă.

-Aaaa, pai atunci, bine. Dați-mi, vă rog,  muie , că sunt sigur că pula-n cur nu ține de foame!

Să-mi bag pula dacă vă înțeleg !  Și nu mă leg aici de majoritate . Majoritatea sunt așa de proști  că nu ar trebui să fie lăsați să voteze fără însoțitor, care ar trebui să le explice care din opțiuni e muia și care e pula în cur. Mă refer la oamenii cu care pot conversa , care au loc prin bula mea și care tot votează răul cel mai mic , de când știu eu. Și da, majoritatea e normal să  voteze numai  muie și pule , democratic pentru toată lumea,  așa cum  intuiește și ăsta , pentru că asta e definiția prostiei , dar cum pula mea  vrei să creezi un trend semnificativ pentru o altă opțiune , dacă tu te uiți la sondaje și spui, bă, coaie  nu contează ce opțiuni am , o să îmi aleg una ”cu șanse” , dintr-astea votate de proști.

Cum pula mea crezi că ai șansa să schimbi , sau să îmbunătățești un sistem , care te joacă pe degete și care reușește să îți anticipeze mutările  și alegerile și-ți oferă pseudo alegerile ălea pe tavă, iar tu te comporți ca un hamster pe rolă și crezi că ești liber și te bucuri de democrație schimbând direcția în care alergi de la un scrutin la altul și  consolandu-te cu ideea că alergi în direcția mai puțin greșită. Ești într-o cușcă, în pula mea!

De 20 de ani Iliescu a fost pe rând răul mai mic ,  răul mai mare , apoi iar mai mic, apoi Băsescu a fost răul mai mic  de două ori . Apoi Ponta a fost răul mai mare  și mutu a fost ăl mic , pe care l-ați votat , teleghidați , să vă luați țara înapoi, iar el drept mulțumire , l-a lăsat pe răul mai mare să fie în continuare premier , cu prerogative mai mari . Să-mi bag pula dacă vă înțeleg!

Cel mai mult îi stimez pe proștii care l-au ales pe Iliescu în duminica orcului , pardon orbului, sau ortacului…plm , pe acolo. Atunci majoritatea nu a ales răul mai mic. L-a ales pe ăla mai mare , evident, dar au făcut-o pentru că pe ăla îl doreau , credeau că e salvatorul lor, lumina de la capătul pulii, ce mai , i-a păcălit cu stil , dar alegera a fost o opțiune veridică, l-au votat pe ăla că așa au vrut ei.

Au mai dat un chix cu el în 92 și aia a fost tot. De aci înainte a mers tot cu răul cel mai mic. Tot de-ampulea, tot roșie-neagră, ca la poker.

Ajung să cred că ”răul mai mic” e alegerea cea mai proastă pe care o poți face. Serios , n-am zis-o până acum , că nu credeam în asta , dar decât să alegi răul mai mic, mai bine stai acasa. Daca nu ai o preferinta. Sau alege răul mai mare. Daca nu putem sa impunem schimbarea unui sistem in bine , măcar să-i dam foc! Că doar nu s-o face gaură în cer.Numai în cur.

Am zis că am votat in turul doi cu Ponta , raul cel mare, ca optiunea mea s-a pierdut pe drum. Si data viitoare cand va fi cu doua tururi am sa fac la fel.

Bag pula in voi, ca sunteti prosti . Daca intr-o democratie care va pune la dispozitie un sistem mai mult decat dualist , voi doar doua optiuni vedeti , ca asa spun sondajele, iar aia vă fac de absolut fiecare data să va polarizati in jurul acelorasi doua optiuni si sa votati mereu raul mai mic desi nu preferati niciuna din optiuni, tare mi-e lehamite si vreau să văd Balaurul cel Mare.

Ce câștigi dacă votezi  discrepant de  prostime? Evident nu alegerile. Nu din prima. Tot ai să-ți iei la muie o vreme. Până când se cristalizează ideea ca uite, bă, în jurul meu lumea nu mai e așa polarizată , ar putea să iasă și alții decât aștia pe care mi-i vâră pervers  sistemul pe sub nas.  Dar n-ai cu cine, evident , dacă până si oamenii de la care ai așteptări gândesc așa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments