Wirecard: Ignorance is a bliss

Sau pe românește > ce nu știi nu te poate deranja.

Dacă nu s-ar fi prins nimeni că fostul CEO al Wirecard inventeaza profituri și bani, totul ar fi mers în continuare pe fals și uz de fals, că nimeni nu era afectat de faptul că 2 miliarde de dolari de fapt nu există în depozite din Insulele Filipine, așa cum și-a falsificat bo$$ Braun foile și nu a ridicat vreo sprânceană cu asta.

Din păcate CEOul nostru fraudaci de cică bune intenții, avea #dujmani, în principal un speculator infect pe short-uri care se intituleaza sanchi ”hedge fund manager” – un bișnițar adică, face bani din pierderile altora și în timpul liber sponsorizează activiști d-ăia d-ai lu’ Greta.

Puță ăsta a facut scandal și le-a cerut boardului Wirecard să-l dea jos pe Manole al nostru care-și construia biserica cu tot cu Ana îngropată în pereți + alte găuri prin fundație, descrise mai sus. Nu că nu mai putea el de dragul Wirecard, ci dimpotrivă, omul , posibil în urma unor informații bine plasate, a pariat si el un short ( destul de semnificativ) pe Wirecard si aștepta să pice. Și s-a tot frăsuit, da’ dacă a văzut că tot nu pică , iar el pierdea bani zi și noapte , a răscolit căcatul mai public să se ducă o dată. Și s-a dus.

Acuma, în plan personal, că adică la ce mă obosesc eu să scriu asta, eu într-o vreme citeam FT, ba pe avioane gratis, ba mai plăteam câte un abonament, da’ mi-am zis în mintea mea, bă, eu nu-s afacerist, nu am ce face cu informațiile ăstea. Drept care, eu n-am știut de schema asta ca toată lumea interesată din aprilie mai despre asta.

De pe forum am aflat și eu, că de exemplu, ăia cu pensiile (NN) din România , care se plângeau că le ia Ponta/Dragnea/PSD-ul banii de la pilonul 2, au vândut participația la Wirecard la timp și uite că ăștia care aveți pensii la ei ați scăpat ca prin urechile acului, probabil fără să știți. Acțiunile la Wirecard au scăzut cu 70% într-o zi așa.

Cum spuneam ”ignorance is a bliss” și așa era și pentru mine, că am aflat și eu de scandalul cu Wirecard acum câteva zile dar aveam un pic alte treburi – că de ce m-ar fi interesat pe mine , oricum?

Eh, am un cont Payoneer la ei , dar n-am luat sama că credeam că am bani d-o cola p-acolo, am făcut un cont să testez serviciul.

Am descoperit azinoapte, când am primit mailul ăsta și-am zis să mă uit totuși ce e pe acolo, că sunt un pic mai mulți. Nu făceam nimic cu banii ăia zilele astea, dar acum că știu , mă deranjează. Și vreau să-i scot. La pulivară.

Am gasit undeva cica o metoda sa scoti banii.

Aha, ia la pula na.

Am incercat inclusiv sa mut banii

Am incercat si ALTE solutii -iapule.

Poate credeti ca doar Payoneer sunt afectați. Nu chiar.

Anna Money, Curve , uaccount , au dat deja anunturi de suspendare a cardurilor, probabil toti fintecii asociati cu Wirecard sunt afectați.

Pe partea ailaltă am scăpat, Revolut, care avea carduri emise prin Wirecard au rupt parteneriatul prin 2018 și le-a emis pe ale lor, in house. Daca aveți carduri de la ăștia de dinainte, e posibil sa fiți afectați.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments