Filme: Doctor Strange and the Multiverse of Madness

Fără spoliere, deși nu-i mare lucru de protejat, sincer.

E interesant câte filme exploatează acuma conceptul de multiverse în diferite moduri. Nu e rău. Acuma, că se prezintă un cașcaval găurit din care în cultura populară vor persista doar găurile și nu substanța, n-ai ce să faci, dar măcar așa aud și copiii de multiversuri și poate îi interesează ce e aia ( varianta pop, sau o varianta mai aproape de stiinta) , aparte de perspectivele și violurile de multiversuri care se prezintă în filme.

Treburile astea cu multiversul au apărut ca ciupercile halucinogene după ce boșorogii din secta Copenhaga care care stăteau cu curul pe mecanica cuantica au dat colțul, fie și-au pierdut autoritatea, în frunte cu Bohr.

Are o notă mare pe IMDB și n-o să intru în detalii despre cum speculează mai departe decât permite știința, sau își bate joc de unele concepte, că e irelevant; un film trebuie privit ca ceea ce este – artă și divertisment și dacă punctează bine la capitolele ăstea e suficient. Dacă bifează ceva și la capitolul popularizării științei și ajută la introspecție e deja superb, nu-i nevoie să ne cramponăm de inexactități sau ficțiune.

E un film cu super-eroi și te aștepți la exagerări.

Pentru ceea ce contează eu am văzut varianta 2D și dacă îți pierzi timpul cu el mergi la 3D, că are imagine care pretinde spațialitate, văzând efectele mi-a părut un pic rău că n-am mai așteptat 45 de minute pentru 3D, dar timpul meu e limitat și nu controlez eu curgerea.

Vizual vorbind, efecte – e OK. La fel și audio.

Însă nu am fost entuziasmat pentru că cinematrografic apar unele lucruri fără legătură care te deconectează, iar asta e responsabilitatea regizorului, a producătorului și a actorilor, să te țină conectat.

la un moment dat filmul se transformă în șaorma cu de toate. Cam multe sosuri.

Are niște chestii interesante – câteva tente de horror și gore – eu nu-s fan, dar merge.

Altfel, e un fel de superwoke reloaded, adică peste ce vezi deja în filmele de tipul ăsta în epoca noastra, multe wokisme aruncate acolo cu furca, sub scuza faptului că într-un univers alternativ sigur e posibil . Să zicem că da, dar involuntar presupun, îți și arată ce e în neregulă cu o lume în care wokismele se toarnă pe gât cu pâlnia. Multe nu se leagă deloc. Oarecum își bate joc de operă.

Ideea e că am plecat de acolo cu ideea unui film nememorabil. Nu-i rău, nu-i nici bine, dacă ăstea sunt filmele într-o industrie cinematografică care trage de păr un curent și pentru asta tăvălește prin mocirlă orice scenariu ce să faci , n-ai ce să faci.

Unii aleg să nu mai meargă la cinema sau să nu se mai uite . De înțeles. Mie îmi place cinematograful și am să merg cât o să mai fie, că nu se știe. Dar dacă ești foarte supărat pe woke, #staiacasă, vei observa și va fi enervant.

Dacă ești fan Marvel sau fan Doctor Strange merge, e OK.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments