“Lesinul” nu e “Balena Albastra”

Stirea e simpla cu niste moldoveni, dar stati asa ca va explic imediat de ce nici oltenii nu-s mai breji,  care se jucau de-a lesinul in pauze, la scoala, un joc stupid, de altfel.

Ce ma distreaza e ca panicarzii de pe mediafax asociaza  jocul asta stupid cu “Balena Albastra“, un joc care-i si mai stupid, dar macar  mai serios. Adica ai o tinta clara, sinuciderea. Alta decat tinta lesinului, care e  placerea. Si amuzamentul.

Deci nu,  putoii astia de la scoala generala, nu incercau sa se sinucida, sa se tortureze, sau sa-si faca rau. Ma rog, poate un pic de rau, dar ideea e ca provocarea lesinului produce o stare de euforie, uneori halucinatii – pe scurt e ca un drog moca.   De unde stiu?

Eh, sa zicem ca am  “jucat” si eu chestia asta ocazional in tinerete, nu l-au inventat americanii sau rusii.

Da, exista riscuri, am zis ca e un joc stupid, dar plm,  puteam sa fi luat heroina, sa fi tras diazepam cu vodca, sau vopsea, ca orice  tanar doritor de endorfine, dar  nici nu stiam ce e aia heroina la mine in sat,  diazepam nu aveam de unde dracu sa gasesc la varsta aia si nici nu stiam ca se ia cu vodca, iar cu aurolacu’, sa ma scuzati, dar  stiam ca te cam faci de ras.

Ce vreau sa spun e ca copiii astia nu incearca sa se sinucida, dar ce sa-i faci, nu cred ca se vinde multa iarba prin satele din Moldova, cauta si ei sa se distreze. Asa-i cand drogurile, bautura si tigarile nu mai pot patrunde in scoli. Stransul de gat poate.

Sa interzicem stransul de gat, zic.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments