Ăla de la Samsung are, de fapt, dreptate

Nu am timp sa scriu despre ce vreau sa scriu asa ca am sa zic una scurta si intarziata despre declaratia aluia de la Samsung legat de tablete la scoala.

Sunt doua elemente cheie in declaratie.

  1. Tablete
  2. Toaleta din fundul curtii

La tablete ma cam pricep,  nu la Samsunguri,  dar asa, copiii mei au avut contact unul de la vreo 4 ani si jumatate, iar celalalt de la 2 si-un pic.

Si la toalete in curte ma pricep – veceu, latrina, sau cacastoare, ii zice- sa nu supracosmetizam realitatea, ca nu e nicio toaleta acolo in fundul curtii.

Acolo nu te duci sa iti faci toaleta, ca n-ai chiuveta si oglinda, te duci sa te caci si sa te pisi. Si daca ai cu ce, sa te stergi.

Ma pricep ca am crescut cu asta, atat acasa, cat si la scoala. Si aici voiam sa va aduc.

Acum  la scoala de la tara e toaleta, nu veceu, din cate stiu. La fel si la casa de la tara. Inainte sa fi avut copiii tablete.

Da, sigur, voi visati ca e mai util sa iesim mai intai cu igiena din evul mediu si-abia mai apoi sa ne ocupam de digitalizarea orelor de curs.

Daca ma intrebi pe mine, sa fi avut scoala pe care am absolvit-o eu bani de cumparat tablete, sau alternativ,  de construit toalete moderne as fi ales tabletele.

Dintr-un motiv simplu: Scoala avea ea buda afara si era misto sa fi fost mutata inauntru, sa nu ne mai pisam  cate 10 copiii intr-o incapere, asa pe jos, si sa nu ne mai stropim unii pe altii pe pantofi si pe pantaloni , sau sa nu mai iesim imputiti si vineti la fata din cabina unde ne goleam matele, dar fix asa aveam si acasa.

Si cam asa e si cu satele alea unde scolile inca au buda. Si-acasa au tot buda, baieti. Faptul ca se construiesc bai moderne la scoala ii ajuta, dar nu definitiv, nu semnificativ.

Da-le access la informatie , da-le access la tableta vietii, nu conteaza ca e Samsung , Lenovo, sau AllView , si poate au sa aiba o sansa ca macar peste 10 ani cand te astepti de la ei ca vor munci , sa-si modernizeze singuri si buda de acasa.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments